Fakta om madspild
Definition på madspild:
1) ’Madspild’ er
madaffald, der kunne være spist af mennesker.
2) ’Skjult madspild’ er spild
af planter eller dyr, der kunne have været spist af mennesker, hvis de blev
behandlet eller udnyttet optimalt gennem hele kæden fra primærproduktion til
detailhandel.
3) ’Biprodukter’ omfatter dele af fødevareproduktionen, der
ikke er egnede som menneskeføde, men hvor det er relevant at diskutere, hvorvidt
udnyttelsen af disse er optimal eller om der også her kan være tale om et spild
af ressourcer.
Årlig madspild per person i forhold til
husstandens størrelse:
Husstand med 1 person: 98,8 kilo
Husstand med 2
personer: 65 kilo
Husstand med 3 personer: 67,6 kilo
Husstand med 4
personer: 57,2 kilo
Husstand med 5 personer: 46,8 kilo
Husstand med 6
personer og derudover: 52 kilo
Ingen kommentarer:
Send en kommentar