torsdag den 6. december 2012

Genbrug din mad og spar penge


Genbrug din mad og spar penge

Du og din familie kan spare op til 10.000 kroner om året, hvis du kun køber den mad, du har brug for - og bruger det du har købt.
selv om du kun skal bruge en citron til din mad og der er 3 på tilbud skal du tænke over om du kan bruge de sidste 2 citroner til noget inden du køber dem og hvis du ikke kan brugen dem skal du kun købe en. og tag altid en indkøbsliste med når du skal ud og handle og køb kun det du har brug for. ud af det mad vi køber, havner 20% af det i skraldespanden. 
fryseren er også en vigtig del i hjemmet, og den skal bruges flittigt. alt mad kan fryses ned, og det er en god ide at fryse de rester man har ned eller hvis man har købt for meget ind kan man også fryse det ned. 
hvis man får gester og har lavet meget mad så lad vær med at varme det hele på engang for når maden er varmt trives bakterierne bedre. hvis man har varmet for meget mad skal man hurtigt fryse det ned.
der er blevet lavet en bog som hedder " stop spild af mad"  det er en koge bog   
 med mere af Selina Juul handler om, at danskerne smider alt for meget mad ud. Selina Juul vil  gerne gøre noget ved det, og derfor har hun nu lavet en kogebog, der kan hjælpe med at udnytte al din mad. nogle af dem der står  bag opskrifterne er, bl.a. Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen. Med Stop spild af mad får du både sat fut i dine madrester - og viden om madspild, miljøkonsekvens - ligesom du får bedre økonomi

Ingen kommentarer:

Send en kommentar