mandag den 10. december 2012

Skolens køkken

Vi har talt med skolens køkkenleder, Hanne, om hvor meget de tænker over madspild i hverdagen. Vi kom frem til at, de tænker utrolig meget over hvad der går til spilde. De sørger for at få maden kølet korrekt ned til den rette temperatur, som er fra +65C ned til +10C på under 3 timer.

I starten af skoleåret skulle de ind i rytmen med hvor meget lige netop vores elevhold mere eller mindre spiser hver dag til de tre forskellige måltider. F.eks hvor mange liter suppe vi spiser til middag, og hvor meget rugbrød vi spiser til aften. Der er selvfølgelig nogle ting de kan køle ned og gemme, og andre ting der bliver nød til at blive smidt ud. Sådan noget som f.eks pålæg, kan de ikke gemme efter det er sat på bordet. Derfor er det svært for køkkenet at beregne helt præcist hvor meget pålæg vi spiser, uden at der skal gå noget til spilde.


Vi har selv i gruppen snakket, om hvor meget vi selv tænker over hvor meget mad, vi øser op på tallerkenen.  

Til tider tænker over det, men hvis vi skulle være helt ærlige over det, så er det nok begrænset hvor meget vi tænker over det til hverdag. Dette projekt har dog gjort, at vi er begyndt at overveje hvad vi tager på vores tallerken. 

Undersøgelser over danskernes madspild


Der er lavet mange undersøgelser, om hvor meget vi danskere smider ud årligt. Vi har researchet efter nogle af de overraskende resultater, der er kommet ud af undersøgelserne. Vi har fundet ''Gallup-analysen'' hvor de viser hvor mange procent af danskerene, der ville tage imod en doggybag eller spørge om de kunne få maden med hjem i en doggybag. 


Gallup-analysen viser, at 55% af de adspurte vil tage imod en doggybag, hvis de havde diskret og nem adgang til den. 46% vil spørge efter en doggybag, fordi handlingen tydeligt signalerer, at de ønsker at mindske madspild og personligt ønsker at gøre en indsats. Og hele 61% vil tage imod en doggybag, hvis tjeneren venligt og af sig selv tilbyder at pakke den ekstra mad i en doggybag. Men kun 12% af de adspurgte har dog prøvet at bede om en doggybag på en restaurant/café i Danmark.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar