onsdag den 12. december 2012

Hvordan opstår madspild?



Hvorfor/hvordan opstår madspild?
Der er flere årsager til at madspild opstår, den ene årsag er at folk ikke ved nok om madspild og hvor stort et problem det er for miljøet, de tænker sig simpelthen ikke om når de smider maden ud i skraldespanden.
 En anden årsag er, at folk i den vestlige verden, køber nyt mad i stedet for at spise resterne, de har lommen fuld af penge og er fuldstændig ligeglade med belastningen af vores miljø og klima.  
Madspild opstår også ved impuls køb og tilbud som køb 3 for 2´s pris hvis man falder i sådanne tilbud køber man mere end man har brug for og man får på den måde mad som ikke bliver spist og evt. bliver for gammelt.- madspild.
Nogen mener at dem der har mange penge vælger at smide maden ud før der står det er for gammelt eller lige den dato, hvor dem der ikke har nær så mange penge først smider det ud når det lugter eller smager dårligt. Det vil sige at det oftes er over udløbsdatoen. 
Vi danskere skal også være bedre til at tænke på vores økonomi når vi handler ind og smider mad ud, for alt det mad vi smider ud som sagtens kunne være spist er penge der ryger lige ud af vinduet.
 Faktisk smider vi danskere mad ud for 16 milliarder kr. om året. Det svare ca. til 20% af det mad vi køber. Det er også ca 540.000 tons mad.  Der sker et betydeligt madspild i de danske husholdninger, men det største spild sker inden maden bliver solgt til forbrugerne, dvs. i processen fra produktion til salg. (æble eksempel) 



2 kommentarer: