mandag den 10. december 2012

Undgå madspild, hvordan opstår madspild? - Louise

Undgå madspild, hvordan opstår madspild?



  • Madspild opstår ved impuls køb og tilbud som køb 3 for 2´s pris hvis man falder i sådanne tilbud køber man mere end man har brug for og man får på den måde mad som ikke bliver spist og evt. bliver for gammelt.- madspild. 
  • Du og din familie kan spare op til 10.000 kroner om året, hvis du kun køber den mad, du har brug for og bruger det du har købt.
  • Man kan nemt undgå madspild ved at droppe impulskøbene, tjekke alle skabe og skrive indkøbsliste og kun købe de mængder men har brug for. 
  •  - hvis man har gæster og laver for meget mad skal man skynde sig at fryse det ned. så kan man nemlig spise resterne en anden dag. (bog: stop spild af mad og bog: rig på rester) 
  • Vi danskere skal også være bedre til at tænke på vores økonomi når vi handler ind og smider mad ud, for alt det mad vi smider ud som sagtens kunne være spist er penge der ryger lige ud af vinduet.
  • Vi danskere smider faktisk mad ud for 16 milliarder kr. om året. 
  • Ud af det mad vi køber, havner 20% af det i skraldespanden. 
  • 540.000 tons spiseligt mad bliver hvert år smidt ud i Danmark. Der sker et betydeligt madspild i de danske husholdninger, men det største spild sker inden maden bliver solgt til forbrugerne, dvs. i processen fra produktion til salg. (æble eksempel) 
kilde: http://www.stopspildafmad.dk
hvad er madspild: http://www.madspild.net/madspild.html

10 gode råd til at undgå madspild: http://www.bt.dk/kvinder.bt.dk/10-raad-til-at-undgaa-madspild

Ingen kommentarer:

Send en kommentar