onsdag den 5. december 2012

Mindre madspild - for miljøet og pengenes skyld



Mindre madspild - for miljøet og pengenes skyld!

I danmark smider vi rigtig meget mad ud og det skader klimaet da der bruges rigtigt meget unødvendig energi på produktion og transport af maden.
Ifølge stopspildafmad.dk kasseres 303.000 ton spiselige fødevarer i fødevaresektoren og de danske husholdninger kasserer 237.000 ton mad.

En alminidelig husholdning på 2 voksne og 2 børn vil kunne spare 10.000 kr om året, hvis de udnytter de råvarer, som de indkøber
Et biogasanlæg kan køre på madaffald – 1 ton madaffald kan potentielt omsættes til 1100 kWh. Det betyder, at det madspild, som ikke kan indtages kan bruges til energi. Resterne fra energiproduktionen i bioanlægget kan bruges til gødning.


1 kommentar:

  1. Kære Begge,

    Superfint research! I er også velkomme til at kigge på vores hjemmeside http://www.madspild.net - der er også meget god info at hente der.

    Og vi har også udgivet en rapport om madspild:
    http://www.stopspildafmad.dk/madspildsrapport.pdf

    Og vores restekogebog, hvor der er også en del viden, kan lånes på alle landets biblioteker:
    http://www.saxo.com/dk/forfatter/selina-juul_4342205?gclid=CO_wpYmJhLQCFaJ3cAodWgQAmw

    Held og lykke med jeres opgave :)

    SvarSlet