Mindre madspild - for miljøet og pengenes skyld!
I danmark smider vi rigtig meget mad ud og det skader klimaet da der bruges rigtigt meget unødvendig energi på produktion og transport af maden.Ifølge stopspildafmad.dk kasseres 303.000 ton spiselige fødevarer i fødevaresektoren og de danske husholdninger kasserer 237.000 ton mad.
En alminidelig husholdning på 2 voksne og 2 børn vil kunne spare 10.000 kr om året, hvis de udnytter de råvarer, som de indkøber
Et biogasanlæg kan køre på madaffald – 1 ton madaffald kan potentielt omsættes til 1100 kWh. Det betyder, at det madspild, som ikke kan indtages kan bruges til energi. Resterne fra energiproduktionen i bioanlægget kan bruges til gødning.
Kære Begge,
SvarSletSuperfint research! I er også velkomme til at kigge på vores hjemmeside http://www.madspild.net - der er også meget god info at hente der.
Og vi har også udgivet en rapport om madspild:
http://www.stopspildafmad.dk/madspildsrapport.pdf
Og vores restekogebog, hvor der er også en del viden, kan lånes på alle landets biblioteker:
http://www.saxo.com/dk/forfatter/selina-juul_4342205?gclid=CO_wpYmJhLQCFaJ3cAodWgQAmw
Held og lykke med jeres opgave :)