mandag den 3. december 2012

Spørgsmål til køkkenet

Spørgsmål til køkkenet:

  • Hvor meget mad går der til spilde? (1 dag, 1 uge, 1 måned og 1 år)
Der går ca. en halv 5 L spand med rester fra talleknertilspilde fra morgenmaden. Til bolle pausen er det kun smøren, hvis den er fyldt med krummer og nogle gange er par boller hvis der er spildt noget på dem. Til middag er det rester fra tallekenerog hvis der er noget salat tilbage som ikke kan blive genbrugt. Til aften er det tidspunkt der går mest mad til spilde, fordi det er svært at beregne hvor meget pålæg der skal  bruges og hvis der er varm mad er det oftes det folk går efter også giver det større spild af pålæg.
  • Hvordan opbevarer I maden, så det får en længere holdbarhed?
I køknet søger de for at kølerummet har den rette tempratur og tjekker det en gang om dagen om den står rigtigt, for en gang om året kommer der en person fra fødevarekontrolen og tjekker at det hele er iorden, så folk ikke bliver syge. På skolen her får de levert frugt flere gange i ugen, så det ikke bliver for gammel.
  • Hvad gør I ved maden der er til overs?
Når der er mad til overs køler de maden ned fra 65 grader til 10 grader på 3 timer, som er den rigtige måde at køle mad mad ned, så den ikke bliver dårligt.
  • Hvad gør I for at formindske madspildet?
Kknet beregner hvor meget mad vi ca. spiser. De tænker rigtig meget over hvad og hvor meget vi spiser,over om det er noget der bliver spist og hvis det ikke bliver spist den første gang sætter de det ind igen og hvis dt heller ikke bliver spist der bliver det smidt du også laver de det igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar